torsdag den 5. april 2012

Tarteletter med grøn ærter og svinekød


Tarteletter er en herlig frokost ret, en lille varm ting, der får ens øjne til at lyse. En solid ret mange mennesker har glemt, men som fortjener en renæssance. En kærlighedserklæring til det klassiske skønne danske køkken.
Og så hjælper det en til at få styr på sine små kødrester. Min søde svigermor har lært mig hvordan man gør, the old fashioned way, uden mælk og fløde. Det kan jeg lide.

Til 10 tarteletter brugte jeg:
1 persillerod snittet i fine tern
2 gulerødder snittet i fine tern
et stykke fintsnittet selleri
2 kop ærter
en rest godt svinekød, evt lidt mørbrad eller noget andet lækkert.
lidt god grøntsagsbouillion

Koges i knap 4-5 min og jævnes med majsmel og stoppes i tarteletter, serveres straks og spises med stor fryd.


Tips:

Du kan bruge mange slags kød til denne lille frokostret, men du skal sørge for ikke at bruge for meget, det er klart grøntsagerne som skal fylde her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar