søndag den 1. april 2012

Kokoskage med pære og chokolade


Kage er skønt at forgylde weekenden med. Kager uden gluten og mælk er dog altid en udfordring, og ofte vanskeligt og faktisk næsten umuligt. Det kræver konstante eksperimenter og er må jeg erkende - ofte uden succes. Det bliver næsten altid sådant noget raw-food noget, og det er også ok, men... en god sandkage med frugt og chokolade - det er godt.

Og nu lykkedes det. Denne her er virkelig god!

ingredienser:
2 æg
2 dl rørsukker
100 g smeltet klaret smør, uden det hvide mælkeprotein - eller 1½ dl olie
1 banan, overmoden
1½ tsk vanniljesukker, eller kornene fra en stang vanilje
1½ tsk bagepulver
2 dl kokosmel
2 dl hirsemel

fyld
75 g god mørk chokolade hakket i grove stykker.
1 pære eller anden frugt du har. Denne var ved at blive gammel, så den var perfekt til kage

Æg og sukker piskes hvidt, der går lidt længere tid med rørsukker end med hvidt sukker, men det har mere smag. Resten røres forsigtigt i, og fyldet vendes i

Puttes i en bagepapirsklædt eller smurt springform.
Bages ved 200 * i 30 min.
Står 5 min og springformen tages af.
Spises med cremefraiche, flødeskum eller soyaflødeskum - eller blot som den er.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar