søndag den 1. juli 2012

Theas Tærte

Jeg kender en pige. En pige med et hjerte af guld, som har autisme og er skøn at være sammen med. Vi skriver sammen på facebook, går ind i mellem på café og så kommer hun engang imellem og besøger mig i min have.
Hun var her i weekend, for at se mine høns og for at vi kunne snakke. Til frokost skulle hun komme, og jeg spurgte på forhånd hvad hun godt kunne lide. "Jeg holder af tærte" proklamerede hun. Tærte - det er hundrede af år siden jeg har lavet tærte, men tærte måtte det så blive.

Jeg har også mange hestebønner lige fortiden, og helt ærligt, jeg har nok plantet lidt vel rigeligt - og er faktisk noget usikker på hvad jeg liiiige skal gøre med dem. Men så kom Thea i lørdags - og tærte skulle hun have!

Sådan gjorde jeg:

Mørdej:
en mørdej af 200 g mel, blanding af god grahamsmel og majsmel
50 g smør og ½ dl god olie

1 knivspids salt
smuldres og samles med lidt vand
Dejen rulles ud på tærtebunden.


Fyldet:
Æg piskes, og vendes med et godt stykke fetaost i, om det er ko, ged eller fårefeta bestemmer du. Jeg tåler ikke komælk, så jeg har kun ged og får i mit køleskab.
Evt noget bacon i små tern
10 hestebønner i større størrelse snittes i skrå skiver og vendes i ægge blanding.Bag tærtebunden i 5 min inden fyldet kommer på.Bages i ca 25 min ved 200*

Serveres med en god salat til.

Værsgo Thea, så er der tærte.


1 kommentar:

  1. Altså hvis du har nogle bønner du gerne vil af med, så vil jeg da gerne hjælpe ;-)

    SvarSlet