søndag den 29. juli 2012

Flæskesteg med kantareller

Flæskesteg, ribbenssteg, kamsteg - kært barn har mange navne - og denne hører ikke kun vinteren til. Sådan en god flæskesteg med nye kartofler, frisk agurkesalat og sky sovs - det er altså skønt.

Denne variant har masser af kantareller og løg. Det gav virkeligt noget ekstra til sovsen.

Vi havde forsøgt selv at samle kantarellerne, men vejret drillede og varmen var endnu ikke kommet. Så vi måtte ty til bakken i supermarkedet. Dog gav det en god sult og en skøn naturoplevelse selv at være ud og samle svampe - jeg elsker det.Ingredienser:
1 god flæskesteg
500 g kantareller eller andre gode svampe - du kan skrue ned for plusset og kun spendere 200 g
3 store løg
1 helt hvidløg
1 øl
salt,peber og laurbær

Du gør:
Tag en god flæskesteg, fra en gris som har levet godt, som er sund og rask og hvis landmand har passet på naturen. Den er dyr, men spis så lidt mindre.


Rids sværene godt ned til kødet, uden at skære i kødet, krydder godt med salt og peber, og stik masser af laurbær ned i sværen.
Rens svampene forsigtigt, hvis du selv har samlet dem, er det en god idé bare at få dem børstet grundigt. Pil løgene og et helt hvidløg, og kom løg (i både), svampe og hvidløgsfed (hele) i bradepanden.

Placer flæskestegen oven på løg, svampe og hvidløg.


Alt efter hvilken art og størrelse skal stegen have fra 1 time til 2½ timer, så hellere skrue lidt ned og giv den lidt længere.
Lad stegen hvile uden at pakke den ind, ellers bliver sværen blød. Server skysovs fra bradepanden,  nye kartofler og en spicy agurkesalat til - lav rigeligt.


Sidst men ikke mindst, svampeguffet fra bradepanden - det smager super skønt.


Voila - en af Camillas yndlingsretter! Fra jeg har været en lille pige, og til nu hvor jeg har rundet de 40... jeg elsker flæskesteg...


Du skal ikke snydes fra et par skønne billeder fra den vestjyske natur, svampe var der meget få af, en lille hånd fuld helt friske Karl Johanner - som også røg med i bradepanden. Sådan et stykke natur, det bliver man decideret lykkelig af...


2 kommentarer:

  1. Det er præcis hvad menuen står på herhjemme i aften, som er den sidste feriedag, og vi glæder os også, for flæskesteg, nye kartofler og agurkesalat hører nemlig sommeren til.

    SvarSlet
  2. Håber du havde en herlig aften i flæskestegens tegn - og at der var lidt ekstra til en sandwich dagen efter.
    Håber også at du på et tidspunkt får muligheden for at lave stegen på ovenstående måde :-)

    SvarSlet