lørdag den 28. juli 2012

Solbærsuppe med flødeskum


Så er solbærene klar - og så meget syltetøj spiser man jo ikke, så her er en skøn og nem dessert.

Pluk og pil det værste af solbærene,ca 1 stor håndfuld pr. person. Fyld vand på så bærene er dækket, og kog ganske langsomt op, til de brister.

Si solbærene og mos dem igennem en sigte, smag suppen til med honning eller rørsukker, smag også om den er forstærk. Suppen skal være god stærk, men ikke sådan at man bliver blæst ned af stolen.

Pisk en 2 dl iskold fløde til en let flødeskum.

Du kan eventuelt tykne suppen lidt med kartoffelmel - kartoffelmel må ikke koge, men den jævner til gengæld uden at gøre suppen uklar, som marizena gør. Rør en spsk kartoffelmel op i lidt vand, bring suppen i kog, tag den af blusset og rør det i suppen.

Server med en god klat kold flødeskum, eller soyaflødeskum  for os som ikke tåler mælk.

3 kommentarer:

  1. Jeg kom bare lige forbi.
    Tak for opskriften. Lyder lækkert.
    Ha´ en god aften.

    SvarSlet
  2. den er virkelig god, nem og lækker, og sommetider ved man ikke helt hvad man skal med alle de bær. Og jeg vil arbejde på at begrebet "efterret" kommer tilbage i det danske sprog...

    SvarSlet
  3. Efter ret! Sådan et godt ord. Havde helt glemt det.

    SvarSlet