onsdag den 14. september 2011

Bagte æbler med brombær og marcipan


Bagte æbler er bare skønt. En af de ting som faktisk gør, at man glæder sig til efteråret - denne gang lykkes det super.
Jeg fik god hjælp af Nana, underboens datter på 3. Nana tåler ikke meget, så nederst kan du læse hendes opskrift.

til 4 personer brugte jeg:
4 faste æbler
10 cm marcipan fra en marcipanrulle
10 groft hakkede mandler


Brombær collis
ny plukkede brombær (eller dem du har plukket og har i fryseren)
1 stor spsk moscovadosukker
1/4 reven skal af en øko-citron
et skvat jordbæreddike
kogt kort op

en god is - jeg brugte vanilje til gæsterne og sorbet til mig

Nanas:
5 mandler grofthakket
1 tsk kokosolie
2 dadler

Lav et hul i æblet, og få kernehuset ud.
stop marcipanen æltet med mandlerne/mandlerdadlerne ned i hulet på æblet.
Giv æblerne ca ½ time ved 175'
server med brombærcollies og vaniljeis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar