En blog om mit liv i haven og køkkenet - En blog med udgangspunkt i glutenfri, mælkefri og sprøjtefri tilgang.
onsdag den 14. september 2011
Bagte Hokkaido med løg og rosmarin
Så er sensommeren/start efterår over os. Og med den kommer græskarene. Græskar kan være en noget fad oplevelse, og jeg har forsøgt mig frem med forskellige opskrifter. Denne her blev rigtig god, og passede godt til den Osso Buko som jeg også lavede.
ingredienser
½ hokkaido græskar
1 fast æble
2 store rødløg
2 fed hvidløg
2 store kviste rosmarin
3 blade salvie
stor slat olivenolie
skvæt ouster-sauce
salt og peber
Skrald græskaret og hul det ud.
Skær Hokkaido,æblet, løg og hvidløg i smalle både
fordel i et ovnfast fad og hæld olivenolie, oustersauce, urter og salt og peber på.
Bland det hele sammen.
Bag det i ca 1 time ved ca 175*
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det ser lækkert ud. Jeg har aldrig smagt det sammen med æble.... endnu.
SvarSletJa, det smagte rigtig godt, æblet har en kontrast af surhed som Hokkaidoen mangler. Skal lave Thai suppe af resten af mit hokkadio græskar og måske skulle jeg tage et af mine sure nedfaldne Ingrid Marie æbler i suppen...
SvarSletDet er en helt fantastik opskrift - helt vildt lækkert med æble i! Den kan også laves med andre rodfrugter.
SvarSletJeg giver mit besyv med (med mange tak for linket på min blog!), for det ser rigtig lækkert ud :)Jeg er også ret vild med butternut-squash, som rummer flere noter af frugt end hokkaidoen. Både hokkaido og butternut er også gode sammen med stegt pære.... i det tilfælde, at du skulle løbe tør for æbler :o)
SvarSlettak til Ums - ja, andre rodfrugter er også godt. Og pærer og butternut - jeg skal have det in mente, men har ikke helt så let adgang til pærer som til æbler.
SvarSletSå kunne man jo også komme lidt gedeost ved til sidst - det vil nok passe godt til pæren og butternutten for at få lidt skarphed?