onsdag den 31. august 2011

Grønkål - som bund i en god salat

Kål er svært for maven at optage, derfor kan det være en god idé at "snyde" lidt eller at bruge lidt bio-kemisk viden, for at få mælkesyrebakterierne frem, med æltning af kålen i salt.


Skær grønkålen fint, og hæld den op i en skål, tag en spsk groft salt over, og "ælt" med dine fingre salt og kål sammen. Efter lidt tid vil din kål safte. Mens kålen hviler en ½ time laver du dressingen.

Dressing:
1 stor spsk mayonaise
1 lille spsk god dijonsennep
1 tsk honning
1 tsk ouster-sovs
1 spsk god lys eddike
frisk kværnet peber

Vask kålen for salt, og tør den godt ved at knuge den i et rent viskestykke.
Hæld dressingen over den tørrede kål, og vend rundt. Kålen kan nu serveres, men kan også gemmes i mange dage, hvis du holder den køligt. Du vil opleve at smagen ændre sig, og til det bedre.

Du kan skære soltørret tomater i, ristede mandler og lidt timian for at friske den op.

Du kan lade være med at "ælte" og salte kålen hvis du laver kålen flere dage i forvejen, på den måde vil mælkesyrebakterierne komme frem af sig selv. Det er dem som har den gode smag, og som gør at vi kan optage næringen i kålen langt bedre end hvis vi ikke ælter den eller lade den stå.

Tips
Du kan gøre det samme ved hvidkål, og andre former for kål

Ingen kommentarer:

Send en kommentar