onsdag den 31. august 2011

Tomater - syltede og lidt hengemt sommer på glas


Denne opskrift er mere en kærlighedserklæring til Camilla Plum og hendes måde at tænke opskrifter og mad på. Hun formår uden egoisme at dele ud af hendes viden og kærlighed til råvare og mad. Hun kæmper en kamp for ordentlige fødevare og os andres forvaltning af råvaren efterfølgende. At Live from Bremen synes hun er lidt pussig, tja - det er vel ok. Jeg synes hun er super sej. Og hun ved noget og kan noget indenfor det der med have og mad.


Jeg tog alle de tomater som var modne, mine er frilands og derfor er mængden ikke det vilde - men de smager. Der var små rib-tomater, stribede, blomme og helt almindelige. Puttede dem den i glas, hældte en god slat - god olivenolie på, og lidt basilikumblade også.
derefter lagde jeg låget forsigtigt oven på glasset - satte ovnen på knap 180 grade og ventede, til det boblede lystigt fra siderne. Tog glasset ud, skruede låget på, og så er det bare at vente til en kold og stormfuld januaraften, hvor der er behov for lidt sommer på glas :-)
Værsko, gå på torvet, brug dine egne, tig og bed dine venner om lidt tomater.
Lav så mange du når og kan, og du vil alligevel opleve at du ikke havde lavet nok.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar