mandag den 29. oktober 2012

Stegt dyrekølle



Den perfekt stegte dyrekølle fandt jeg i denne biblioteksbog. En rigtig god kogebog, plain and simpel. Ingen dikkedare - men Merete Harrsen kan sit kram.
Jeg må eje denne bog - nu har jeg lavet elsdyrragout - på rådyr, og stegt hals, og bov fra samme opskriftsbog. Og selv om jeg er vild med både Meyer og Plum, så er vildt altså ikke deres stærkeste side.
Her skal man blot følge anvisningen.

 Et stykke kølle
 En pasta af smør, hvidløg, peberkorn og salt
 smør godt ind
 Kommes i en bradepande med æbler og løg


Og så en tur i ovnen til stegen har nået en kernetempratur på 65*, det tager ca 3 kvarter. God fornøjelse.

4 kommentarer:

  1. Uhm den ser godt ud. Den kunne da lige have været i tasken på vej til CPH, og så være droppet af på nærmeste station.

    SvarSlet
  2. he he - ja, sådan må det blive en anden gang. Det er vældigt sjovt at "lege" vildt ;-)

    SvarSlet
  3. Jeg har en kølle i fryseren som jeg vil lave efter denne opskrift - Jeg kunne frygte at kølle kunne blive tør da der jo ikke er meget fedt i vildt - måske smørret undgår det?

    SvarSlet
    Svar
    1. den bliver ikke tør hvis du følger tidsangivelserne og giver den godt med smør :-)

      Slet