mandag den 6. august 2012

Risotto med kantareller



Så er kantarel sæsonen i gang, og en god ting at bruge både kantareller og rørhatte til er risotto. Risotto kan ofte bliver ret fed, det kan du undgå ved at droppe parmesanost, og kun lave den på bouillon. Den bliver knap som fyldig, men fungere rigtig godt til fisk. 

ingredienser:
dl risottoris
1 spsk olie
20 g bacon til at smelte af
200-100 g kantareller
1L bouillon

grøntsager:
150 g hestebønner
squash
romainesalat

Jeg gjorde følgende:
Lavede en grøntsagsbouillon af Herbamare, som er en skøn fast bouillon, uden tilsætningsstoffer og salt.


Svitsede lidt bacon for at få lidt smag, dernæst svitse kantareller, tag ½ delen svampene op til pynt

2 fed hvidløg og to løg svitset blanke i olien, risene blev vendt i.



og langsomt spædes bouillonen til.


Tilsæt væden ind til risene er bløde, lækre og al'dente, det vil sige med lidt bid i midten.

Kom først bønnerne med og dernæst squash.



Tilsidst den grønne romainesalat, de friske krydderurter som hvidløgspurløg/kinesisk purløg, almindelig purløg og allersidst vender svampene i igen. 




Rigtig god appetit. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar