fredag den 31. august 2012

Syltede rødbeder


Den grønne syltebog fra Tørsleffs er en klassiker inden for syltning, man går simpelthen ikke galt i byen hvis man bruger den som støttefod.
Når man er lidt mere rutineret, kan man altid kombi opskrifterne.

Jeg gjorde:
En passende portion rødbeder - det som du orker - hverken mere eller mindre. Du kan altid gå i gang igen. Her var til to glas.

3/4 l eddike
375-500 g sukker, gerne rørsukker
syltekrydderi
2 små løg,pillede og skåret i både.

Kog sukker, krydderier og eddike til en lage.
Vask og kog rødbederne møre, ikke udkogte, men møre. Hæld vandet fra og kom iskoldt vand på så skinnet mørner og kan gnides af.
Skær i passende skiver og kom rødbeder og løg lagvist i et skoldet evt atamonskyllet glas. Hæld lagen over og stil koldt, og nyd efter én dag eller to.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar