onsdag den 29. juni 2011

Morgengrød med marinerede jordbær


Sådan en sommermorgen higer efter bær. Og lige for tiden er jordbærene skønne. Har du ikke nogle planter i din have, kan du marinere desserten fra aftensmaden - det er skønt og aldeles lækkert.

Dagen før:
en rest jordbær
lidt sukker ikke meget, blot nok til at vende jordbærene rundt i.

Tip
Når du marinerer jordbærene på denne måde, kan de holde sig i et par dage i køleskabet, ellers bliver de dårlige, plettede eller får skimmel.


Grøden
hirseflager
rismælk, eller anden mælk som du nu bruger og en slat vand
det salt som kan være mellem pege- og tommelfinger

Kog grøden til den er lind.
anret på en tallerken.
Drys med kanel, hvis du kan lide den slags - det kan jeg.


At starte dagen på den måde - og med udsigt over haven, fra altanen, cykel eller hvor din verden starter - er en skøn måde at komme sommeren i møde på.

2 kommentarer:

  1. Hej Camilla,

    Det ser rigtig lækkert ud! Jeg har ellers aldrig været så glad for grød, men din måde at pifte den op, lyder meget tiltalende!

    Hilsen Didde

    SvarSlet
  2. Hej Didde,
    det er en skøn måde at vågne på, og mætter utroligt godt. Jeg laver en god portion, og sætter i køleskabet og varmer i mikroovnen til de dage hvor jeg ikke har så meget morgenoverskud. Jeg bruger også tit hele hirsefrø, quinnua og hørfrø i. God fornøjelse :-)
    Camilla

    SvarSlet