En blog om mit liv i haven og køkkenet - En blog med udgangspunkt i glutenfri, mælkefri og sprøjtefri tilgang.
torsdag den 30. juni 2011
Jordbærmarmelade med et strejf af sort peber og lavendel - og en med hyben.
Vi er tilbage i Prebens jordbærmark - og jeg kunne her begynde at tale om hvordan verdens bier har det rigtig hårdt, at der bliver færre og færre. Hvordan vi bliver nødt til at behandle vores natur anderledes, både fordi vi ønsker at der rent faktisk er bier i vores natur, men endnu mere fordi jeg og generationerne efter mig også skal have muligheden for at gå med rumpen i vejret og plukke Polka, Honey Eye, Sonata eller andre skønne danske jordbær. Og som bien har det pt, så skal vi nyde de bær vi har - for måske kommer de ikke om 5 år - for der er ingen bier til at bestøve jordbærblomsterne.
Vi tog resten af bærrene fra Faster Thoras rå jordbærsaft, de havde jo vinsyre på sig, så det var super nemt herfra. Jeg lavede flere slags af den samme gang bær. Herligt, skønt og nemt.
Der kommer to slags her:
med sort peber og lavendel
En grydefuld bær
passende rørsukker, smag til og ikke for meget, til en liter gryde vand brugte jeg 1½ dl sukker.
10 peberkorn
5 kvister blomstrende lavendel
Kog det langsomt op, tag de peberkorn op du kan finde og det samme med lavendelkvistene.
Hæld på skoldede glas
Gør det samme med hybenblomsterne, men dem kan du lade blive i.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar