onsdag den 9. november 2011

Lanmmeskank - langtidsbrasseret


Efterår kalder på kraft og varme - og det har lammeskanker når de sådan har stået på komfuret og hygget sig i timer. Det er sådan en ret som du bare sætter over og så passer den sig selv, og du ordner have, æbler, bager, gør rent eller læser i din nye kogebog.

ingredienser:
4 lammeskanker
2 gamle gulerødder
toppen af en selleri
5 laurbærblade
1 ds flåede tomater
kryderurter fra haven - jeg brugte timian, salvie og rosmarin
2 løg
½ hvidløg (der var 10 i mit)
1 porre, det hvide (resten brugte jeg til frokostens æggesalat)
1 pære
4 dadler
salt og peber

Sådan gjorde jeg:
Skankerne blev brunet og drysset med salt og peber
Grøntsagerne blev brunet, krydreurter og de flåede tomater fulgte efter, og kogende vand så det dækkede. Og så kogte det stille i 3 timer. (og en ekstra gør ikke noget)
Lammeskanker tages op, og det samme gør alle urterne, soves koges ind til en tyk galce og serveres til en skarp salat og en gang kartoffelmos.


Værsgo og spis:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar