En blog om mit liv i haven og køkkenet - En blog med udgangspunkt i glutenfri, mælkefri og sprøjtefri tilgang.
søndag den 6. maj 2012
Rabarberkage
Rabarber er lige med forår og sol, som den bryder den mørke fugtige jord og giver skønne røde stænger fyldt med smag og c vitaminer er vidunderligt. Smæk sådan en skøn kage sammen og ser med godt selskab.
ingredienser:
2 æg
2 dl rørsukker
1 stor spiseskefuld honning
125 gram smør
1½ tsk bagepulver
5 dl mel
En stor håndfuld rabarber skåret i tynde skiver, vendt med 2 spsk rørsukker, så rabarberne marinere lidt.
Smør og sukker piskes hvidt, der går lidt længere tid med rørsukker end med hvidt sukker, men det har mere smag. Pisk et æg i af gange, vend forsigtigt resten i, halvdelen af rabarberne vendes forsigtigt i,Puttes i en bagepapirsklædt eller smurt springform, den anden halvdel kommes på toppen og dryses med lidt mere supper og godt med kanel.
Bages ved 200 * i 30 min.
Står 5 min og springformen tages af.
Spises med cremefraiche, flødeskum eller soyaflødeskum - eller blot som den er.
Etiketter:
eftermiddagsmad,
forår,
kage,
lækker rabarberkage,
pund til pund,
rabarber,
rørsukker,
sandkage,
økologi
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar