lørdag den 5. maj 2012

Moussaka - med ukrudtssalat

Moussaka er en skøn middagsret, og med en lækker salat til så har maven det godt. Denne her er den klassiske med æg i den hvide sovs, og auberginer. Den kan også laves uden æg og med kartofler i stedet for auberginer. Men auberginer giver en skøn og cremet smag.


Det hele starter med en god grund kødsovs:

500 g godt hakket oksekød
2 store løg, små tern
10 fed hvidløg, små tern
2 kviste rosmarin
1 håndfuld oregano, eller 1 spsk tørret
1 spsk god paprika
½ tsk cayennepeber
1 ds stor konct. tomatpure
2 ds flåede tomater

Jeg gav kødsovsen lidt mere fylde med 2 dl gule flækærter

Svits løg og hvidløg blanke, svits paprika, cayenne og konct. tomatpure med. Det gør at tomatpuren ikke er bitter og sur, men du får den fulde tomatsmag ud af det. Dernæst kødet og til sidst resten. Kog godt i et par timer.


Gå med det samme i gang med auberginerne, skær dem i 1 cm tykke skiver, og salt dem for at trække en del af væden ud. Lav en hvidløgsolie af 1 dl god olie og 2 pressede fed hvidløg.


Når auberginerne har stået ca 1 times tid, så tør dem godt af, og pensel dem med olien. Varm ovnen op på grill, og grill dem lysebrune, vend så den anden side også får


Lav den hvide sovs, køl den af og rør to æg i.

Læg et lag kødsovs, og så de grillede auberginer, og så et lag kødsovs, top af med den hvide sovs.
Bag i 40 min ved 200 g og servere med en skøn salat.Denne salat er lavet af skvalderkål, fine nye mælkebøtteblade, tulipanblade og belis. Og så en god fed olie-eddike dressing til.Ingen kommentarer:

Send en kommentar