torsdag den 10. november 2011

Mortens And


Egentlig er det vel noget være rod det der med at spise andres ting? Men her på Morten Bisps dag, skulle vi jo egentlig spise gæs. Det er ikke helt så nemt at skaffe gås, og den vi har skaffet skal spises juleaften. Så igår blev det altså and, Mortens. Eller faktisk Lars' - for det var efter kyndig vejledning fra min kollega i Aarhus Byråd. Og den blev god.

En styk god and, jeg fandt en dansk økoand.
1 time per kilo
æbler og svesker vendt med salt og peber til inden i.
gnides med salt og peber

Og så lagde jeg resten af æblerne og sveskerne, sammen med et løg uden for, og så en ½ l vand ved.

Min vejede 2800 g, så den kom ind klokken 15 i kold ovn 150* og den sidste ½ time på max, så den fik varme og farve.

Og så med det hele til, rødkål, rødkålsalat, asier, sovs og hvide og brune kartofler.
Så er der fest.

1 kommentar: