En blog om mit liv i haven og køkkenet - En blog med udgangspunkt i glutenfri, mælkefri og sprøjtefri tilgang.
tirsdag den 18. oktober 2011
Blomme-mazerin-sandkage
Tidligere har jeg lavet en mirabelleudgave af min mors moster, Mosters æblesandkage. Og nu ville jeg arbejde videre med den. En blommeudgave, lidt forandret.
Jeg synes det ville være godt med lidt marcipan som jeg havde i skuffen.
Jeg gjorde:
125 g smør
1 dl ordinær sukker
1 dl mørk moskuvado sukker, havde købt noget skønt noget i en helsebutik i tyskland
2 æg
4 dl mel
1 dl marcipan
1½ tsk bagepulver
1 dl mælk (jeg bruger soya-rismælk da jeg ikke tåler mælk)
Smør og sukker rørs så hvid det kan lade sig gøre med den type sukker. Et æg i ad gangen, dernæst resten.
passende blommer, halverede og udstenede med et drys kanel, og et godt drys mørk rørsukker, helst i lidt store perler - det gav en meget skøn skorpe.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Årh, sender du ikke lige et stykke denne vej :-)
SvarSletMarcipan og Blommer, det kan da kun være godt.
Randi
Uha den ser "uartig" ud, meget lækkert og vellykket eksperiment ser det ud til.
SvarSletdet er en af de bedste kager jeg har lavet - og I havde ret marcipan og blommer er uartigt ;-)
SvarSlet