lørdag den 1. oktober 2011

Risotto - øvelse gør mester


Risotto har fået en fast plads i vores husholdning, fordi det simpelthen er skøn restemad. En måde hvor vi bruger det allersidste af en øko-kylling. For sådan en jas er jo dyr, og en stor forskel på en konventionel kylling. Og er det ikke lidt underligt at en konventionel kan du få til 30 og en øko koster 130. Der er da noget helt galt. Vi kan få en øko kylling til at vare i 3-4 måltider til 2-3 personer. Tilbage til Risottoen. Jeg synes det var lidt svært, men har fået hjælp af Grøntsagspigen,til 3 personer:
3 dl risotto ris
en rest kylling
en rest bacon eller anden saltet skinke - jeg havde fundet en stor en på meget nedsat i Føtex som vi har skåret op og frosset.
en stor håndfuld fint reven tør fåreost eller gedeost - for os som ikke tåler ko, ellers parmasan
bønner
så meget kyllingefond som risene kan trække, tror faktisk at det blev til lidt over 1 l
smør eller olie til at riste risene lidt i

smelt smørret og steg risene til de bliver klare med en lille hvid plet i midten.
hæld lidt fond på, og rør godt hele tiden. Risotto er rent zen, du må være nærværende og tilstede, og du rører mens du er.
gentag til risene er kogt og møre.
Vend bønnerne i med den sidste gang fond. Jeg har mange forskellige i min have, og havde snittet dem i passende stykker.
Vend kylling og lidt skinke i og varm igennem, vend den revne ost i

Server og nyd - risotto er som brød, det kræver øvelse og håndelag, så brug det tit i din madplan som restemad. Det er skønt, og mildt at børn også elsker det.

Tips:
Jeg har en kammerat som fortæller at hvis man er studerende eller på anden måde er sidst på ugen kan almindelige danske billige grødris bruges. Og jeg manglede faktisk lidt ris en dag og havde nogle gode grødris fra urtekram, og det blev overraskende godt.

1 kommentar:

  1. Det ser ud til at være en rigtig god risotto, godt at se at du er kommet igang med at lave denne fabelagtige ret :-)

    SvarSlet