søndag den 15. maj 2011

Salat Nicoise - med et twist

Til 2 personer.
En fremragende let aftensmad som er hurtig og lækker.

1 dåse delfin-venlig tun, brug en af en god kvalitet.
2 æg.
4 mindre kartofler, nye er bedst.
En håndfuld oliven, tag stenene ud inden.
Salat: Feld/eller den man har ved hånden
Og med et twist –( kan udelades.) Friske asparges snittet i små tern og radiser skåret i skiver, og en rest fetaost

Dressing:
Olivenolie og hørfrøolie*, dijonsennep, 1 spsk god majonæse, 1 tsk honning

Kog kartoflerne i let saltet vand, (koger du nok har du til brasede eller kartoffelsalat dagen efter, eller hvis du laver madplan kan du måske bruge 4 kartofler fra dagen før.)
Vask og tør salaten godt, tag et fladt smukt fad, riv salatblade let itu, og fordel dem over hele fadet, skær kartoflerne i mindre tern, og fordel dem på salaten. Så gør du det samme med tun og oliven, og eventuelt en fetaost
Pisk dressingen sammen, evt. i et glas der kan lukkes tæt, så har du til en anden dag. Pil æggene, del dem i kvarte, og pynt efter med aspargessnitterne og radiserne.

Velbekomme

* hvis du vænner dig til at erstatte halvdelen af den olie du bruger til hverdag, f.eks citronolie, rapsolie, olivenolie, erstat den med hørfrøolie, så behøver man ikke spise sine ganske ubehageligt smagende fiskekapsler den dag.
*Salat; Hvis du savner adgang til have-urter, så vil skvalderkål, nye mælkebøtteblade, persille, og rucola kunne findes i diverse flisekanter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar