onsdag den 25. maj 2011

Coleslaw - plain og simpel

Sådan en gang coleslaw er god til det meste. En rest steg, et par gode pølser, bagt torsk eller en gang frikadeller. En salat hvor du både får din daglige olie, og tager et godt hug ind i 6 om dagen...
Og så er den god til det meste fra grillen.

Du kan lave den fuldstændig ordinær - kål og gulerødder, og du kan gøre som her, at lave den med et twist. En ordinær coleslaw bliver lavet på hvidkål, men sommeren bugner af god kål, sommerkål, spidskål eller lidt af stokken af en broccoli.



dressing:
1 spsk sennep
1 tsk honning
1 spsk majonæse
2 spsk olie*
salt og peber
lidt eddike for at justere smagen

grøntsager:
4 gulerødder
½ kålhovede
2 jordskokker

Bland først sennep og honning (honningen er nemmere at få opløst hvis du først rører den sammen med sennep)
bland resten af dressingen sammen.

Snit kålen meget fint, laveste indstilling på mandolin.
Skræl og riv gulerødder og jordskokker.

bland det hele sammen i dressingen og lad det hvile en time eller to, alt efter hvad du har tid til.

* hvis du bruger halvt rapsolie/oliven olie og hørfrø olie, så får du også dine
omega 3 fedtsyre.

Værsgo og spise :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar