mandag den 2. april 2012

Forår i haven


Foråret er virkeligt over os, selvom de sidste dage er fyldt med kulde og blæst.


Hvidløg spire og har det godt, mums det bliver godt i vinterensgryderetter.



Havebogen opgraderes med hvad der er sået hvornår, og haven - nu med høns


Hestebønner er sat, efter 24 timer i vand. Og de har fået noget træaske, som John Seymoore anbefaler "hvis De ikke har meget træaske tilbage, så gem endelige til Deres bønner"...



Sommerfuglene er allerede vågnet fra vinteren


Hønsene står og venter på at komme ud, men da de har fundet hullet i hækken, og går tur til naboerne, så kommer de først ud om eftermiddagen - så går de ikke så langt. Hvor er det herligt.

søndag den 1. april 2012

Sådan en søndag i pre-påsken er lige med suppe-dag

Jeg har jo her i fredags fået ungkvæg fra min kusine og hendes mand. Sådan noget godt kvæg som har plads nok, og dybstråelse og klø'ning bag ørene. Og en slagter som ved hvad han gør. Sådan noget kød har jeg nu en hel fryser fyldt af - herligt. Og ekstra ben fik jeg, men når fryseren er ret proppet, så duer det ikke at have ben også - så de sidste dage er der kogt og kogt til fond. Som jeg så fryser i små tern og har til sovser og andet godt. Det kan anbefales, virkeligt.

Som min gemal siger; "Hey køkkenet er fyldt med køkkenguld ligenu", han ved hvad der venter ham, han husker de gode sovser som er tyk med smag og fylde og varme... så pyt om det sviner og fedte lidt.

Lidt stemningsbilleder fra køkkenfuldskampen...




og lidt faldt der af til resten af husstanden

Kokoskage med pære og chokolade


Kage er skønt at forgylde weekenden med. Kager uden gluten og mælk er dog altid en udfordring, og ofte vanskeligt og faktisk næsten umuligt. Det kræver konstante eksperimenter og er må jeg erkende - ofte uden succes. Det bliver næsten altid sådant noget raw-food noget, og det er også ok, men... en god sandkage med frugt og chokolade - det er godt.

Og nu lykkedes det. Denne her er virkelig god!

ingredienser:
2 æg
2 dl rørsukker
100 g smeltet klaret smør, uden det hvide mælkeprotein - eller 1½ dl olie
1 banan, overmoden
1½ tsk vanniljesukker, eller kornene fra en stang vanilje
1½ tsk bagepulver
2 dl kokosmel
2 dl hirsemel

fyld
75 g god mørk chokolade hakket i grove stykker.
1 pære eller anden frugt du har. Denne var ved at blive gammel, så den var perfekt til kage

Æg og sukker piskes hvidt, der går lidt længere tid med rørsukker end med hvidt sukker, men det har mere smag. Resten røres forsigtigt i, og fyldet vendes i

Puttes i en bagepapirsklædt eller smurt springform.
Bages ved 200 * i 30 min.
Står 5 min og springformen tages af.
Spises med cremefraiche, flødeskum eller soyaflødeskum - eller blot som den er.