Men det er en voldsom udfordring når man ikke tåler mælk og meget dårligt gluten. Så jeg har forsøgt mig - og med succes.
Her er Fru Plums æbleskive opskrift - med et tvist, nemlig uden mælk og gluten.
(og ønsker du den med gluten så tjek her...)
Ingredienser:
3 æg - delt i blommer og hvider
1 spsk rørsukker eller palmesukker
3 dl "jyttemel"
3 dl soya eller rismælk
60 g smør, smeltet uden det hvide mælkeprotein eller 1 dl majs eller rapsolie
15 g gær
1 tsk revet øko citron
1 tsk kardemomme - gerne frisk kværnet, som fåes som grønnes kapsler i etniske butikker
1 knivspids salt
Sådan gjorde jeg:
Pisk de 3 æggeblommer helt lyse med sukkeret, smelt smørret og hold det hvide tilbage, kom i mælken og rør gæren ud i væsken med salt, citron og kardemomme.
Rør væsken i æggene og rør "jyttemelet" i.
Vend de piskede æggehvider i, og lad stå i ½ time.
Varm en æbleskivepande op med fedt, svine eller palmefedt og lidt smør og steg æbleskiverne godt.
OBS:
Jyttemel giver denne her særlige æbleskivestruktur og opskriften kan sagtens laves som såkaldte "brunch"pandekager.
Jyttemel er glutenfritmel som blandt andet er lavet af boghveder, og kan fås i velassorterede helsekostbutikker og i en del almindelige Brugsen-butikker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar