Det er faktisk en nem lille sag, og jeg forstår til fulde hvorfor den var så populær.
Ingredienser:
2½ dl sukker
2 æg
5 dl mel
en stor håndfuld fint hakkede mandler
1 tsk hjortetaksalt (giver en god sprødhed)
evt lidt reven skal af lidt citron eller lidt kardemomme.
Pisk æggene hvide sammen med sukkeret, rør æggene i et ad gangen.
Bland mandler, mel og hjortetaksalt i, form som aflange brød - der kan være 3 brød på en plade, bag i ca 10 min så de endnu ikke har fået ret meget farve, ved 200*
Tag småkagebrødet ud af oven, og skær dem mens de stadig er varme i små snitter på ca ½ cm.
Tør dem derefter på 100* i et lag så de er helt tørre. Spise til kaffe, gløgg og andet skøn hygge. Giv du dig bare i lag med en småkage af ældre karakter, den er lækker og nem, og har kant - og så er den ikke mangen til det alle de andre har med...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar