lørdag den 10. november 2012

Karrysalat


Sådan en god sildemad med en gang god karrysalat - det er nu ikke at foragte.


Ingredienser
1dl god mayo, hjemmerørt eller brug en god købt.
1 lille spsk god karrypulver
1 æg, fint hakket
½ fint hakket løg
½ fint hakket æble Ingrid Marie eller Cox Orange
3 skiver asier
salt, peber

Sådan:
Rør mayo'en med karry, karry er nemmere at få til at smage af noget, hvis du fedtopløser den først. Bland ægget, løg og æble-  syrligt æble bedst.
Hak 3 skiver syltede asier i, smag til med salt og peber og lad stå og træk i en time og gerne til næste dag.

Brug en god sild, som er modnet gammeldags og ikke kemisk. Der er en årsag til at de gammel modnede er noget dyre.

Tør silden af i et stykke køkkenrulle, arrangere med sennep og/eller fedt under og kom godt med karrysalt på.

Tips
Lækkert - ps den er faktisk næsten endnu bedre næste dag - så lad den bare stå, eller lav rigeligt.
Synes du at der er for meget mayo, så rør evt lidt creme fraise eller lidt ymer i.

OBS
Gammeldags modnede sild, er salt sild, altså en almindelig høstsild, fanget i høsten og lagt i en tønde med salt. Ikke andet. Det gør at sildene modnes over tid, og bliver til salt sild. Dem udvander man så, og laver en marinade alt efter hvilken smag man ønsker.
Det tage tid, og tid og kvalitet hænger ofte sammen.
De "kemisk" modnede sild, er sild som ikke er modnede, men præperet med kemi. De er derfor også billige, og smager på ingen måde som de andre.

Hvis du er rigtig sild-vild, så kan du selv lave din marinade og starte fra starten med saltsildene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar