mandag den 25. juni 2012

Rababermuffin

Så er der dømt endnu mere rabarber - her er rababermuffin med marcipan og råsyltede rabarber
Jeg elsker rabarber - de er smukke og skønne. De smager vidunderligt, og det er i grød eller i kage. Der er altid herligt at have mulighed for at lave forskellige former for kager - også forskellige med rabarber!


Ingredienser:
2 æg
2 dl rørsukker

125 gram smør
1½ tsk bagepulver
5 dl mel
5 cm frosen marcipan. (mit er fra julen som er frosset ned til den slags lejligheder - og så er det godt i kampen mod madspild!)


Rå marinerede rabarber

Start med at få rabarber marineret ved at tage en stor håndfuld rabarber skåret i tynde skiver, vendt med 2 spsk rørsukker, så rabarberne marinere lidt. De rå¨marinerede rabarber bruges til at toppe op med og vende i dejen.
2 stk hjemmeavlede æg, af høns som lægger æg på mærkelige steder som øverst på halmballerne, eller i kurven med de tørrede forårsblomsterløg.

Dejen
Smør og sukker piskes hvidt, der går lidt længere tid med rørsukker end med hvidt sukker, men det har mere smag. Pisk et æg i af gange, vend forsigtigt resten i, halvdelen af rabarberne vendes forsigtigt i.
Put dejen i muffinsform eller i en bagepapirsklædt springform, den anden halvdel kommes på toppen og dryses med lidt mere supper og godt med kanel.

Bages ved 200 * i 30 min.
Står 5 min og vendes forsigtig ud af muffinsformene.
Spises med cremefraiche, flødeskum eller soyaflødeskum - eller blot som den er.

Om du lyster er hvid chokolade en sikker vinder sammen med rabarber.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar