søndag den 5. januar 2014

Og rigtig godt nytår 2014 og velkommen til en ny jagtsæson

Farserede fasanbryster med skysovs og rodfrugtemos

 

Jeg har fået 10 fasaner at lege med! Det er vidunderligt, og en herlig måde at vende tilbage til køkkenet på, efter en lang og givende valgkamp. (Hurra jeg er blevet ordfører for affald og skrald! Ikke dårligt i en kontekst af Stop Spild af mad.)
Og i går havde jeg bare rigtig god tid - så meget tid at jeg rullede magimixeren frem :-) - det blev til farserede fasanbryster, med fars af lårene fra fasanen.

 Tag et godt tag i lårene, vrid dem rundt og skær dem af ved kugleleddet.

Skær brystet af, fra brystbenet og ned langs med skroget.

Bank brysterne ud, så farsen senere kan komme indeni.
Dernæst skal kødet af lårene og hakkes til en fars, som skal ind i brystet.

Vær opmærksom på alle de små flipstivere som er i lårene, og måske også lidt benstumper fra skudsåret - det er jo vildt...


Kør kødet fra lårene, 1 løg, 2 fed hvidløg, 3 enebær, 2 tsk salt og god kværn peber til en grov fars.
Lav farsprøven - smag ikke direkte på farsen da vildt kan have salmonella eller andre bakterier.
Gem skallen af hvidløg og løg til fonden.
Smager farsen godt af krydderier og salt, kommes det inden i brysterne.

Stil til side køligt.
Og gå i gang med den fond som skal bruges til sovsen.
Svits skallerne fra løg og hvidløg, og 1 gulerod og skroget. Kog en times tid.

Steg de farserede fasanbryster blidt sammen med 1 gulerod og kom lidt af suppen ved i ca 5 min på hver side.
Stil til side, dækket af og lav skysovsen og grøntsagsmosen færdig.
Serveres med god samvittighed, sundt, fedtfattigt og CO2 neutralt :-) fra en jæger nær dig.






lørdag den 23. november 2013

Æblesnitter

En skøn og ultra nem måde at lave en lækkerbisken på. Og så er det godt til nedfaldsæblerne. Jeg har forsøgt med flere forskellige slags. Her kommer der et par forskellige udgaver.

Jeg har opfundet denne simple kage og har prøvet lidt frem og tilbage. Det er godt med æble, og med æblemos, men det er lækkert med lidt mere saftig bær også som brombær eller hyldebær.

Du gør:
Tag en rulle/plade butterdej og rids små firkanter, læg frugterne og æblebådene på, drys med formelis ud over.

Du kan også lave snitterne kun med æbler, jo pænere du lægger æblerne jo flottere er kagerne efterfølgende.

lørdag den 2. november 2013

Bloggen på valg - og opskriften på lidt valgflæsk

Kære skønne bloglæsere

Jeg er ude og kæmpe for kommunalpolitikken, kæmpe for retten til ordentlige kommunale fødevare hos børn og gamle.
Og jeg vil i den anledning gerne opfordre til at bruge alle havernes nedblæste æbler til en gang rask æbleflæsk.

Jeg gjorde selv det samme til vælgerne.
Jeg har lånt opskriften fra min seje blogkollega Helt Simpelt - tak! Her er hendes æbleflæsk.

Min kan du se her på klippet fra TVØ.

Og min opfordring er: Husk at stemme den 19. november :-)

mange hilsner
Camilla
www.camillafabricius.dk