søndag den 5. januar 2014

Og rigtig godt nytår 2014 og velkommen til en ny jagtsæson

Farserede fasanbryster med skysovs og rodfrugtemos

 

Jeg har fået 10 fasaner at lege med! Det er vidunderligt, og en herlig måde at vende tilbage til køkkenet på, efter en lang og givende valgkamp. (Hurra jeg er blevet ordfører for affald og skrald! Ikke dårligt i en kontekst af Stop Spild af mad.)
Og i går havde jeg bare rigtig god tid - så meget tid at jeg rullede magimixeren frem :-) - det blev til farserede fasanbryster, med fars af lårene fra fasanen.

 Tag et godt tag i lårene, vrid dem rundt og skær dem af ved kugleleddet.

Skær brystet af, fra brystbenet og ned langs med skroget.

Bank brysterne ud, så farsen senere kan komme indeni.
Dernæst skal kødet af lårene og hakkes til en fars, som skal ind i brystet.

Vær opmærksom på alle de små flipstivere som er i lårene, og måske også lidt benstumper fra skudsåret - det er jo vildt...


Kør kødet fra lårene, 1 løg, 2 fed hvidløg, 3 enebær, 2 tsk salt og god kværn peber til en grov fars.
Lav farsprøven - smag ikke direkte på farsen da vildt kan have salmonella eller andre bakterier.
Gem skallen af hvidløg og løg til fonden.
Smager farsen godt af krydderier og salt, kommes det inden i brysterne.

Stil til side køligt.
Og gå i gang med den fond som skal bruges til sovsen.
Svits skallerne fra løg og hvidløg, og 1 gulerod og skroget. Kog en times tid.

Steg de farserede fasanbryster blidt sammen med 1 gulerod og kom lidt af suppen ved i ca 5 min på hver side.
Stil til side, dækket af og lav skysovsen og grøntsagsmosen færdig.
Serveres med god samvittighed, sundt, fedtfattigt og CO2 neutralt :-) fra en jæger nær dig.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar