fredag den 17. oktober 2014

Risotto med svampe og snitbønner



En yderst lækker måde at lave årstidens C02 venlige mad på, er tage en tur i skoven her inden frosten, for at plukke svampe.
Vi var heldige med et stort udvalg:




Til 2 personer som hovedret

Du gør:
Rist 200 gr rensede svampe i smør og olie - sæt til side
rist 1 fintsnittet stort løg klart i 2 spsk olie
kom 3 dl risotto ris på
rør godt rundt til risene er klare, og vend dem godt i olien og løgene
Hæld bouillon på så det dækker.

Kom ca 1/3 af svampene i og rør godt rundt.
Fortsæt med at komme bouillon på, og rør til bouillonen er optaget i risene.
De sidste 7 minutter tilsættes snittede grønne bønner. Husk at bønner skal koge helt igennem, da de ellers kan give ondt i maven.

Til slut røres 50 gram revet hård ost i, og retten er nu klar til servering.

Server med resten af svampene drysset på toppen.

Tips:
Har du glutenintolerente eller ligefrem cøliakiramte i din familie og vennekreds, så vær opmærksom på om bouillonen har gluten i. Herbamar som jeg bruger har ikke gluten i - hvad dælen gluten ellers laver i bouillon aner jeg ikke... :-/




Ingen kommentarer:

Send en kommentar