søndag den 26. oktober 2014

Pærer i Rede

Til 3 personer:
25 g usaltet smør, smørtern
3 pærer
1 æggeblomme og hvide
32 g sukker
50 g mandelmel og 15 g havremel, lavet af glutenfrie havregryn blendet
2 spsk mandel eller sojamælk
4-6 spsk brombærmarmelade

Denne opskrift er inspireret af Sølvskeen og min chef i byrådet, Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard. Tak Jacob, for at du skubbede mig ud i at Sølvskeen, som ellers indtil nu har stået og samlet støv.
Da jeg er gluten- og mælkeallergiker har jeg omgjort opskriften lidt, men den smagte vidunderligt, og meget italiensk.

Sådan gør du:
Find en form som passer til størrelsen, 3, 6, 9 personer. Smør formen godt.
Skræl og skær toppen af pærerne og tag forsigtigt kernehuset ud.
Placere top og bund i formen, kom syltetøj og smørtern i næsten til randen i hullet på den hule del.

Lav dejen:
rør blommer og sukker hvidt.
Pisk hviderne stive.
vend melet og mælken i blommerne.
Vend forsigtigt hviderne i og fordel dejen rundt om pærerne.

Bag ved 200* til dejen er gyldenbrun og syltetøjen bobler.

Den originale opskrift findes på side 1084, og laves med æbler.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar