søndag den 21. juli 2013

Asiatisk kødsalat


Som sagt, og skrevet - jeg elsker salater. Og gerne salater som spare mig for (sommer)-tid, så jeg kan være ude i min have - uden at det går ud over smagen, og gerne en salat som mætter og gør det ud for et måltid...

Kødsalat er en mærkelig størrelse, men meget mere lækker end det måske lyder. Du kunne fordanske den med kartofler i stedet for rispasta, eller gøre den italiensk med hvedepasta. Giv dig selv en chance - og så behøver du også en god rest kød for at det er en succes - eller steg en bøf. Denne er til 2 mand - en god måde at få mindre kød på - og ære begrebet Stop Spild af Mad.

Du gør:
vask og skyl et par gode salattyper, det er godt med nogle bitre salater ind i mellem
fordel opblødte rispasta over (købes i en etnisk butik og overhældes med kogende vand til de er møre)
skær lidt melon i stykker
meget fint skårne rødløgsbåde fordeles
fordel tyndt skårne meget godt oksekød over
hæld dressingen over

pynt med spiselige blomster som hjulkrone (de blå) og morgenfrue (de gule/orange)

Følgende blendes til en asiatisk dressing:
stor håndfuld friske koriander
1 håndfuld ruccula
1 tsk koriander frø
3 spsk fiskesovs
1 spsk soja
1 håndfuld mandler

smages efter med mere fiskesovs, citron eller peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar