lørdag den 3. marts 2012

Madstafetten: Bagt torsk med frisk ost, ærtecreme og kartoffeldutter, svesketrifli


Så er jeg klar med det hele til madstafetten. Jeg havde fået følgende råvare fra
Jeg havde i madstafetten fået både rugbrød, torsk og phillidelfia ost i mine råvare. Da jeg ikke tåler mælk, har jeg fået lov til erstatte det med frisk gedeost.

Jeg gjorde:

Rugbrødscroutoner:
2 fed hvidløg
en humbel gammelt rugbrød i mindre tern

Svits hvidløg i rigeligt god olie

rist rugbrødstern til de er lækre gyldne.

Stilles til afkøling

Torsk:
et stykke torsk, sej eller anden torskefisk
3 store rødløg eller 4 mindre
1 fed hvidløg i fine skiver
en stængel frisk basilikum, kan snildt erstattes eller udlades
frisk ost
salt og peber
rugbrødscroutoner


Sæt to stykker sølvpapir sammen ved at bøje siderne sammen, smør sølvpapiret med lidt olie. Jeg havde en del skiver rødløg til overs, som kom på som bund sammen med lidt thaibasilikum som jeg også havde til overs fra tidligere. Læg fisken på bunden af løg, hvidløg og basilikum, smør ost på og brødcroutonerne hen over. Jeg lagde det kun på halvdelen, da jeg var usikker på om hele hustanden ville kunne lide det.
Og ja, jeg kunne lide det, den anden halvdel kunne ikke.
Fisken fik 10 på 220* og kartofeldutterne fik lige lidt grill til sidst, men ellers var det færdigt på samme tid.

Kartoffeldutter:
en rest kartoffelmos, min var en god grov en med masser af selleri og persillerod
en god klat frisk ost
1 æg
salt og peber

røres sammen og sættes på bagepladen v. 220 grader i ca 10 min.



Ærtecreme:
200 g gode frosne økoærte
en lille klat frisk ost


ærterne koges, blendes og smages til med salt, peber og frisk ost.


Jeg laver det tit uden osten, men da det var i mine råvare fra madstafetten, så kom det i. Det smagte godt, men ikke hver gang vil jeg gøre det.
Det er en skøn måde at få grøntsager på, og kan sagtens gøre det ud for sovs, en sovs hvor man vitterlig kan spise alt det man kan.
Jeg kommer lidt god helseboullion i når det koger, men har du kun sådan nogle hæslige maggi-knorr ting - så lad være. Det er synd for dig,- og ærterne.

Serveres i en skøn forening, grøntsager og fisk forklæd i hinanden - vola 6 om dagen.


Bingo: rugbrød, frisk ost og torsk.
Så må vi se med sirup og kagecreme, hvordan det kan tilføjes.

Til dessert kunne man servere:

Svesketrifli


et par gode håndfulde svesker lægges i blød, og koges til en lind grød






en kagecreme, som jeg lavede på glutenfri og mælkefri
1 æg, 1 dl soya mælk (hvis du bruger den blå med vanilje behøver du ikke mere sukker) en spsk sukker og 1 spsk majsmel
koges igennem og smages til med vaniljesukker



rugbrødscroutoner steges i smør og ristes med lidt sukker.

Lægges taglagt med creme og sveskegrød.


og toppes af med en appelsinsirup, sirup kogt ind med appelsinsaft og vanilje.



Værsko - smagfuldt, sundt og alle ingredienser brugt.

Og de råvare som jeg sender videre er:
tørrede svampe, flæk ærter (om de er gule eller grønne er et fedt) løg, kogekød som oksespidsbryst, svesker

3 kommentarer:

  1. Åhh det var lige den dag jeg glemte at komme til spisning hos dig, kan jeg se. Tror ikke jeg selv havde fundet på at kombinere fisken med osten, men det må da prøves. Har du alm sirup i appelsinsiruppen, eller er det en friskkogt sirup?

    Super.

    SvarSlet
    Svar
    1. kære Sverigestossen, jeg kogte en frisk sirup, men kunne ligeså godt have brugt en almindelig. Det smagte rigtig godt. Tror at jeg glemte at skrive at jeg puttede 5 hvide peberkorn i, som gav den et ret lækkert spicy finish. Det var rigtig godt. Omkring ost og fisk, så var det faktisk ret godt. Tak for udfordringen, det var rigtig sjovt. Glæder mig til at prøve sådan en stafet igen...

      Slet
  2. ÅRH........Svesketrifli er jeg meget, meget pjattet med. Og ærtecreme også. Jeg elsker gedeost, og har lavet ærtesuppe med osten serveret til - så det kunne jeg også spise lige på stedet! Kartoffeldutterne lyder heller ikke værst...med andre ord har du da godt nok ramt mine smagsløg :) Det ser rigtig godt lækkert ud! Den bliver lagt ud senere i dag på min blog. Og så vil jeg glæde mig til at lege med dine ingredienser!!!!

    SvarSlet