Jeg skal have sten til min have. Vi skal have lavet en naturtrappe op til vores skur i haven. Ala denne her....
Og i bedste genbrugsstil har min gode kammerat Jan tilbudt natursten for kagen til kaffen. Det tror jeg nok vi begge er ret glade for...
Da jeg gerne vil spise med, så blev det en omskrivning af en gammel klassiker - drømmekagen fra Provst - gluten og mælkefri. Den oprindelige er en opskrift helt tilbage fra folkeskolen og min gode skoleveninde Ullas opskrift. Nu har jeg skrevet den om, øvet mig og den holder.
Denne her er med rosenvand, de kan udlades, men det giver en særlig smag af østen, og er lidt frækt. Du kan få rosenvand i enhver etnisk butik.
Du gør:
Pisk 4 gode æg med 300 g sukker hvidt - om du har hjemmegjort er Maranæg fantastiske at bage af.
dernæst blandes følgende i:
½ dl smagløs olie
270 g forskelligt glutenfrit mel - jeg brugte 180 g rismel, 50 g kartoffelmel og 40 g majsmel
3 tsk bagepulver
1 dl soyamælk
Fyld
Jeg har omskrevet fyldet også - du kan læse originalen på billedet - men jeg gjorde
50 g kokos mel
½ dl olie
50 g moskovado sukker
20 g algavesirup
20 g lavendelhonning - (fordi jeg har)
1 spsk rosenvand
giv et op kog
samtidig:
1½ æble i små tern
1 spsk kanelsupper
røres sammen.
Kom dejen op i muffinsforme med papirmuffinsforme nede i.
Bages næsten færdige ved 200* i ca 17 min.
Tag muffins ud, kop henholdsvis kokos på ½ delen og æbler på den anden halv del.
Bag dernæst i 5 min ved 225 g til de er smukke i farven,
Vola to forskellige muffins.
Du kan også komme æblestykkerne i med det sammen, så ligger fyldet inde i kagerne i stedet for ovenpå.
Og du kunne også vælge at droppe begge dele og komme blåbær i dejen med det samme...
Waue, de ser bare superlækre ud - æblekanel er bare altid godt.
SvarSlet- Anne
Tak Anne, de blev rigtig gode, og de som var tilovers røg i en rababercrumbel som jeg bagte på grillen - med stor succes!
SvarSlet