lørdag den 7. september 2013

FOODfestival i selskab med Selina Juul og Klidmoster fokus på Stop spild af Mad


Så kom For resten af Danmark til Aarhus og FOODfestivalen - og jeg fik mulighed for endelige at møde Selina fra Stop Spild af Mad-bevægelsen IRL, sådan i kød og blod. Det gik stærkt - men Selina - du gør en forskel og brænder igennem.

En paneldebat om hvordan vi får Stop Spild af Mad ind i vores liv, fra fødevareproducenterne til restauratørerne og til os som forbrugere. Der blev rundet biogas af rester, madplaner og hvordan storkantinerne kan mindske ved ikke længere at bruge buffet. Det havde jeg faktisk slet ikke tænkt over, at man selvfølgelig spilder en pokkers masse mad ved at stille massive mængder mad op - og lade det stå og vente. Malou fra klidmoster slog et godt slag for gode rådvare og at gode råvare er økologi - det kan jeg jo ikke være uenig i.

Og til sidst sagde Selina, at nu skulle vi huske at det blev æbletid - og vi skulle bruge vores egne i vores haver, og hinandens -og så måtte jeg, trods en lang og givende dag på dette års FOODfestival bare liiige lave denne her dessert til gemalen...

En butterdejsbund, med æbler vendt i lidt honning og kanel. Æblerne er Ingrid Marie, og nedfaldsæbler som jeg har nået at tage før mine regerings-høner har taget dem.


2 kommentarer:

 1. Det er absolut mig, der takker, Camilla - dejligt omsider at hilse på dig i levende live!
  :)
  Jeg synes lige vi skal koge videre på netop dette her (som du snakkede om under paneldebatten) - der er sgu mange miliarder - og jobs! at hente i mindre madspild:

  http://selinajuul.blogspot.dk/2012/01/denoffentligesektordk-mindre-madspild.html

  Kærlig hilsen,
  Selina

  SvarSlet
 2. ...uhmmm æbler vendt i lidt honning og kanel...uhmmm!

  SvarSlet