Det er meget sjældent, at jeg efterhånden bager med mel med gluten i. Men da jeg skulle bage til et lokalt byttemarked, ville jeg bage noget aldeles klassisk og nærværende,- som rosinboller.
Min oplevelse er at Meyer har helt styr på grammene, det betyder at når han skriver 75 g sukker og 15 g salt - så er det fordi det passer.
5 dl lunkent vand
25 g gær
2 æg
900 g hvedemel af en god kvalitet
75 g supper
15 g salt
75 g blødt smør
150 g rosiner - som skal i til sidst
Du kan lave opskriften vegan ved at udskifte æg med 2 smsk husk og smør med vegansk smør.
udblød gær i det lunkne vand, rør æg/husk i, vej resten af og kør det hele på røremaskinen til den slipper. Kom smør i små bidder, til det slipper, rør rosinerne i tilsidst.
Lad det hæve til dobbelt størrelse - det tager 1-2 timer, og gør at det er lidt usikkert hvor lang tid man skal have til dem.
Form som boller og lad det igen hæve til dobbelt størrelse 1-2 timer.
Bag ved 220 grader i 10-12 min.
Jeg lavede også kringler af samme dej, med remonse af resten af pakken med smør og så meget sukker det kunne trække - og så kardemomme i starten.
Den blev fremragende og der blev til 3 kringler af denne portion.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar