lørdag den 10. maj 2014

Grillet lakseside - med en andelse røg

Påsken kalder på fisk - og jeg har lovet at lave gravet laks. Så jeg købte en hel lakseside i håbet om godt vejr til at grille resten.
Og det blev det. Jeg gav laksestykket salt og peber, og intet andet. Gav det ved ca 180* i min spitfire store webergrill på indirekte varme i knap 40 minutter.
Så lagde jeg en håndfuld cedertræs stykker i smokeren og lod laks være laks til den var færdig.
Mums, mums, mums.

Jeg serverede den med grøn salat med friske urter og skvalderkål - det har jeg nemlig rigeligt af i min have.. og varm kartoffelsalat.

Lidt rester blev der af laksen. Kig på billedet nedenunder og bliv inspireret - en herlig frokost ret på en rolig weekend.


lørdag den 3. maj 2014

Livet i en vindueskarm


Den herlige fornemmelse når man finder potterne og de mange fine poser med frø frem. Det vidner for alvor om at en ny havesæson. Jeg har sået en række herlige planter.

 Min far og jeg har haven sammen. Her er han ved at organisere alle frøene og få dem skrevet ned, så vi rent faktisk ved hvilke tomater som er i hvilke potter...


I en del år har vi haft en pragtsnerle ved den ene stolpe. Dens herlighed elsker jeg, voldsom i dens farvevalg og det at den åbner sine dagsblomster tidligt om morgen - og ved frokost er det slut. Som en hyldest til alle os A-mennesker. Jeg tager selv frø, og spire - her kan du se blomsten som min ser ud når vi når ind i juni...


 Sqaush, udendørs agurker, græskar...
 Geoginer...
 Tomater, Ruths Perfect, Prinz Purpel, egen frø, Camilla Plums ribstomater
Hvordan ser din vindueskarm ud? Har du have eller altan? En strimmel af kommunen du kan låne? Har du kolonihave hvor du sammen med andre har en skøn oase. Alle skulle have lidt have!


fredag den 2. maj 2014

Linser med chokoladefyld

Denne opskrift kan laves med gluten også. Da vi altid mangler gode gluten og mælkefriopskrifter vælger jeg at vise den uden gluten. Jeg kan godt spise smør, hvis du ikke kan eller vil, så erstat med enten olie eller et planteprodukt.

Disse chokoladelinser er virkelig lækre - i forstå - meget lækre! Jeg tror jeg skal forsøge mig igen med en citroncreme også.
At de blev lavet glutenfri, gjorde at de blev helt sprøde og porøse og næsten som butterdej.

Mørdej:
250 g mel (100 g rismel, 80 g jyttemel, 70 g kartoffelmel)
150 g koldt smør i tern
1 spsk koldt vand
1 æg
knivspids salt

Samles hurtigt sammen, ved at hakke smørret i melet så det bliver grynet, kom ægget i og dernæst vandet. Lad dejen hvile i ca 1 time.

Lav fyldet:
100 g hakket mørk god chokolade
2 dl fløde eller soyafløde
1 spsk god honning
1 æg

Fløden varmes godt i microovnen, og den hakkede chokolade kommes i, hviler ca 1½ min og rør forsigtigt rundt til en ensartet masse, kom honning i, og ægget.


Smør 20 små linseforme med smeltet smør
rul dejen ud og tryk i linseformene, prik dejen.

Kom et lille stykke bagepapir i og bagebønner oven i.

Bag i 10 min
kom først en klat god syltetøj i, jeg havde en krydret blommesylt, som jeg har lavet i efteråret, i bunden.
Og dernæst chokoladefyldet

Bag i ca 10 min til chokoladefyldet er noget stivnet, men stadig helt blankt. Server, spis og nyd.