lørdag den 22. februar 2014

Rosenkål med skalotteløg - River Cottage


River Cottage har udgivet en grøntsagskogebog som er virkelig inspirerende. Denne lille lækre tilbehørsret gør faktisk rosenkål endnu bedre.

Brug en god håndfuld rosenkål og 1-2 skalotteløg per person.
Fjern de grimme ydre blade fra rosenkålene og skær både løg og rosenkål i halve eller i både alt efter størrelsen.

Vend løg og rosenkål i lidt olie, bages ved 200* i 15 min.

Serveres til kød, fisk eller til en linseburger som jeg har gjort her.


søndag den 2. februar 2014

Arme ridder - glutenfri ja tak

Blogindlægget kunne også hedde "En hyldest til vores lokale Rema 1000"! For som allergiker er det vidunderligt at have en uddeler som siger - "ja det prøver vi da bare" - og når man så kommer næste gang er der 3 forskellige slags glutenfrit brød at vælge med - og jeg som altid har elsket Arme Riddere men ikke har fået det i hundrede år kan endelig ånde lettet op. De Arme Riddere er tilbage!


Du afgør selv om du er til glutenfri eller ej:
2 stk franskbrød per person
1 æg per person
en slat ko, soya eller ris mælk

Pisk æg og mælk sammen, vend brødskiverne i æggemassen og lad dem trække.
Steg skriverne så de bliver sprøde men fluffy i midten.
Jeg holder af det som en særlig søndagsmorgenmad med lune pølser og sirup.

Denne gang var det med blåbær og dadelsirup - mums.