søndag den 24. februar 2013

Brødbudding - meget britisk

Sådan en rest hvidt brød - hvad skal man bruge den til? Åh jo, rasp - men hvor meget rasp spiser man egentlig?
Jeg lavede french toast med baked beans til morgenmad - jeg skulle træne senere i del timer, så det var ok at give den gas. Og så blev det hele ikke spist - hvad skal man egentlig bruge sådan en gang brød i blød med æg og mælk? I den gode sags tjeneste - ingen spild af mad, gjorde jeg sådan.

Sådan gjorde jeg:
Rør 2 æg og 2 dl mælk sammen
skær et par skiver tørt brød og læg dem i blandingen, vend nogle gange og vent til de er helt gennemvædet af æggemassen.
Tog en lille portionsform, smurte den med smør og hældte rørsukker i som jeg rystede rundt langs kanten, skar brødet til. Og puttede et lag i, tog et godt stykke chokolade, lagde det i, og næste lag æggebrød i.
Jeg skar nogle tynde skiver af æble og dryssede med kanelsukker.


15-20 minutter ved efter varmen i ovnen eller på 175-200*


Det var en dessert lavet kun på rester, men den tog kegler. Jeg spiser ikke gluten, men gemalen synes den var ok. Meget Gordon Ramsays og meget britisk.

Tips:
Hvis du ikke tåler mælk, så bland soya eller rismælk i æggene - så går det hele.



fredag den 22. februar 2013

Crab-cakes med sej og linser


Jeg havde noget krabbekød tilovers fra en veninde, og en lille rest fisk i fryseren. Ikke noget man kunne bliver mæt af i sig selv.
Jeg har ofte set og genset Camilla Plums programmer med Krudt og Krydderier, og her laver hun særlige thailandske fiske-krabbefrikadeller. Disse her er inspirerer fra Fru Plum.

Jeg gjorde:
hakkede en rest fisk ca 100-150 g, mørk eller lys sej, torsk eller hvad du har
ca 100 g krabbekød
1 lille løg, revet
1½ dl linser, beluga
1 æg
1 spsk rismel
½ spsk thaikarry - hvis du kan lide det stærkt - så prøv den grønne. Den er vidunderlig
lidt salt

Rør det hele godt sammen.
Steg som frikadeller.
Server en grøn ærtesovs til og godt med grøntsager. Denne ret er let og lækker og er fyldt med sunde proteiner.

Velbekomme!

lørdag den 9. februar 2013

Meyers vegetarcurry


Vi har fået et nytårsforsæt, for kloden, og pengepungen og helbredet og samvittigheden - vi skal have indført kødløse dage i madplanen. Vi er startet for i uge 2 fik vi en herlig vegetarret fra Meyers almanak, side 17 faktisk. Og så var den virkelig nem, og rar.

til 2 personer:
2 gulerødder
150 g selleriknold
1 porre
1 æble
1 fed hvidløg
1 stort løg

skær alle grøntsagerne i 2*2 cm tern.
Kom 1 spsk olie i en gryde, put grøntsager i, rør rundt.

1 spsk god karry som kommes i, grøntsager og karry steger 2-3 minutter, herefter kommes

1 spsk eddike
1 dl vand
1 dl fløde - jeg brugte kokosfløden fra dagen før og det gjorde den bestemt ikke dårligere.

Koges igen i 2-3 minutter og serveres alene til ris eller linser, til fisk eller lyst kød.

Vi spiste det til en god gang linser, og fik lækre mørke rosiner på toppen.
Mums, Meyer havde friske koriander på, men det havde jeg ikke, og vejret har frosset min haves egne koriander helt væk - så det må vente til den tid kommer.
Meget anbefales værdig - og meget nem!